PLANNEN VOOR HET NIEUWE HUIS + INRICHTING – DEEL 2

We zijn erg blij dat Eilsejoanne,nl een mooie blog heeft gemaakt over het inrichten van haar nieuwe huis. Onze houten klokken en houten cactussen zijn ook onderdeel van de plannen voor de nieuwe inrichting. Elisejoanne.nl is een persoonlijke lifestyleblog met moederlijke randjes en een beauty-touch.

Hieronder volgt tekst de blog, die ook te vinden is op Elisejoanne.nl

Het is bijna zover, over twee weken krijgen wij de sleutel! Ik kan niet wachten, nu ons huis een lege dozerige bende is heb ik zeer veel zin om te gaan. In de tussentijd heb ik veel nieuwe accessoires aangekocht en huidige meubels onderworpen aan mijn DIY projectjes. Meerdere kasten staan al leeg, doos na doos staat tegen de muur en er zijn ook heel veel meubels verkocht. Dit is een hele leuke update al zeg ik het zelf, alles begint nu al vorm te krijgen!

Plannen voor het nieuwe huis + inrichting - Deel 2

De vorige keer liet ik al zien welke meubelen wij tot nu toe hebben gekocht. In de week van ontvangst van de sleutels zullen wij de meubels thuis bezorgd krijgen. De perfecte HK Living stoel heb ik niet aangeschaft maar ooit zal hij er zeker komen. En ik heb in de tussentijd een geweldige vervanger gevonden! Deze Evita van de Karwei die ik afgelopen weekend ook nog met korting op de kop tikte. Ik vond hem toevallig staan op de website en vind hem súper, perfect passend bij mijn plaatje. Hij zit ook lekker en is de goede kleur. Nu nog de accessoires voor erbij aanschaffen.

Lees hier de eerste update over het nieuwe huis!  

Na de eerste grotere meubelen was het tijd om te bekijken wat voor soort verlichting. Dat is lastig te bepalen als je er nog niet woont maar een vrij goed idee hadden wij al wel. Wij wilden in ieder geval een staande lamp naast de buffetkast, een muurlamp in de hoek waar de stoel van HK moet komen, een andere hanglamp boven de tafel. Nou, wij hebben ze gevonden! De lampen die ik heb uitgezocht zijn ons aangeboden en daar ben ik héél blij mee.

De eerste lamp die je ziet komt naast de buffetkast. De kast heeft inmiddels – en daar zo meer over – een prachtige donkerblauwe kleur en de muur daarachter gaat uiteindelijk Frosted Sky van Flexa krijgen. Mooi contrast denk ik! Daarnaast mag dus een lichtere lamp en daar komt deze witte met houten elementen.

In de rechterhoek van onze woonkamer komen de gordijnen, onze Besta van Ikea en de stoel samen. De achtergrond is een witte muur en ik wil op de stoel een donkerblauw kleed. Ik wilde dus wel kleur maar niet heel veel. De grijze lamp op de linkerfoto past perfect! Smal aan de onderkant maar sprekend aan de bovenkant. De rechter lamp komt boven de andere kant van de Besta te hangen, naast de tv. Dit is het zusje van de lamp hierboven. Ik vind het leuk een keertje wat anders dan anders te doen, en een muurlamp hebben wij nog niet eerder gehad. Diversiteit lijkt mij heel goed!

Plannen voor het nieuwe huis + inrichting - Deel 2

De laatste lamp is mijn favoriet en werkelijk perfect! Boris vond hem hem tijdens het neuzen in de webshop en ik was meteen verliefd! Deze industriële hanglamp heeft een koude mid-blauwe kleur, liefde! Deze komt dus boven de nieuwe ronde tafel te staan. De kleur blauw doen wij expres, de witte muur die achter de kast doorloopt naar de witte keuken moet ergens een beetje gebroken worden. Een witte lamp (wat ik oorspronkelijk wilde) zou niet werken en deze denken wij van wel.

Houten klokken gemaakt met een lasersnijder

Houten klokken gemaakt met een lasersnijder

Ik mocht bij de webshop Creative Use of Technology wat leuke items uitzoeken. De zoektocht naar een mooie nieuwe klok liep nog altijd door, tot het moment dat ik bij hun uitkwam. Degene die wij hebben is héél klassiek en al bijna 8 jaar oud. Tijd voor vervanging! Maar welke kleur, welk materiaal? Wat ik tegen kwam vond ik te groot, te klein, te licht, te donker, te aanwezig, niet aanwezig genoeg. Niets klopte. Dus ik had de zoektocht al opgegeven totdat ik in contact kwam met deze webshop, zij maken allerlei houten accessoires en sieraden, gemaakt met een lasersnijmachine. De oplossing was dus heel simpel; hout is wat ik zocht. Ik denk dat dit op de witte muur, met onze nieuwe blauwe lamp en het plankje met gekleurde accessoires, super zal staan. En ik vind hem fántastisch mooi, ik ben hier heel blij mee. Simpel maar heel doeltreffend. Deze houten klok genaamd ‘OAKLOK‘ heeft ook een heel vriendelijk prijsje en dat stemde mij ook positief, hij kost namelijk €69,00. Er zijn meerdere leuke accessoires te koop in deze webshop, je kan er ook je kan er ook een houten horloge laten graveren. Tip voor Sinterklaas!

Houten cactussen / woondecoratie gemaakt met een lasersnijder

Houten cactussen / woondecoratie gemaakt met een lasersnijder

lasergesneden woondecoratie / Houten cactussen / gemaakt met een lasersnijder

Ik mocht nog twee accessoires stukken uitkiezen en toen ik deze houten cacti/cactussen zag, tja toen werd het duidelijk. De ene komt in mijn kantoor te staan en de ander komt in de woonkamer op de andere kant van de Besta te staan, in de rechterhoek. Leuke prijsjes ook, beide kosten €15,00 per stuk. Leuke items he? Ik vind ze héél tof!

Plannen voor het nieuwe huis + inrichting - Deel 2

Plannen voor het nieuwe huis + inrichting - Deel 2

En dan het pronkstuk waar ik mee bezig ben geweest; de buffetkast. Onze pracht en praal zouden wij aanvankelijk gaan verkopen want qua stijl paste hij niet meer in onze nieuwe woning. Hij is landelijk maar ook wat klassiek en dat paste net niet. En toen opperde ik aan Boris om hem te verven en die werd helemaal lyrisch. Dus, tijd om allerlei opties uit te proberen. Dat proces hebben jullie in de vlogs kunnen bekijken. De lak van Flexa viel eigenlijk af (Denim Drift), alleen al omdat lak op deze kast enorm lastig pakt en het verschrikkelijk rot verft. Wij zouden sowieso heel de kast moeten opschuren en niet een beetje ook. Nou, daar pas ik voor. Omdat ik al bezig was met krijtverf voor het DIY-en van mijn lamp en kistje, kwam ik erachter dat dit een hele fijne substantie is voor de buffetkast. Die verft makkelijk, pakt heel snel en je hoeft alleen hem te ontvetten. Maar de kleuren van La Pajarita die ik al had gekocht bij Verfprojecten.nl werkte niet. Anna, de bezoeker die mij deze verf aanraadde heeft mijn vlog laten zien aan Desiree, de eigenaresse. Zij heeft toen een proefpotje van de kleur ‘Midnight Blue’ opgestuurd om ons te helpen en die was werkelijk perfectie. Dé kleur die op deze kast moest komen. En zo gezegd, zo gedaan! Het was een behoorlijke klus en niet heel makkelijk (dat lag aan de kast, niet aan de verf), het koste heel veel tijd maar hij is bijna af. Na 2 lagen op de meeste plekken en hier en daar een extra stipje voor de zekerheid heb ik hem een aantal dagen laten uitharden. Ik moet nog een dunne laag doorzichtige wax aanbrengen voor bescherming (echt nodig, niet vergeten!). Je kan de wax oppoetsen zodat je meubel meer glanst maar dat wil ik juist niet. En ja, ik ben erg trots op mijzelf, haha. Boris kon mij niet helpen dus ik heb het alleen gedaan en nooit gedacht dat het mij echt zou lukken. Zodra hij helemaal af is en in vol ornaat staat in ons nieuwe huis zal hij natuurlijk in een roomtour en op Instagram langskomen.

Op de lange witte muur, die absoluut doorbroken moest worden, komen deze drie prachtige tekeningen/posters van Desenio. Ik was op Instagram aan het neuzen en kwam deze toko tegen en Boris en ik hebben besloten 3 van deze grote lijsten (50×70) te plaatsen boven de tv, die weer op de witte Besta staat. Ik denk dat dit er prachtig uit gaat zien! Vooral de combinatie van de posters vind ik heel goed werken, de donkerblauwe kleuren zijn perfect. Eentje, de linker met de vogel, heb ik ook aangeschaft voor mijn kantoor. Tot en met vandaag heb je trouwens een leuke kortingsactie, ook ik heb daar nog gebruik van gemaakt. Scheelde in ons geval zelfs €45,- en vond dat toch veel geld! Hier ben ik zeer content mee, een super vondst.

Plannen voor het nieuwe huis + inrichting - Deel 2

Wij krijgen een badkamer die gloedje nieuw is en absoluut onze smaak. Het is er wel eentje die geen natuurlijke ventilatie heeft en dat betekent dat ik niet weer een stoffen wasmand wil, dat werkt niet. Sowieso werkt het niet, natte handdoeken in een stoffen mand… iedereen snapt wat dat betekent. Ik vind onze huidige wasmanden wel erg leuk maar omdat ik het niet zo hygiënisch vind komt er een andere en wel eentje van Brabantia. Ik wil dan graag de 60 liter want ik ken ons en ons gezin, haha. En zeker als er ooit weer een kleintje mag komen, dan weet ik hoeveel was mij te wachten staat. Er zijn meerdere wasmanden waar je uit kan kiezen in deze stijl maar ik denk dat ik voor de ‘originele’ ga. De kleur weet ik alleen nog niet, ik denk gewoon de witte. Welke vind jij mooier, grijs of wit? Onze badkamer is wit met donkerder natuurlijk hout.

Dat was ‘em! Ik ga ondertussen lekker door met dozen inpakken. Ik weet ook niet precies hoe alles eruit gaat zien vanaf 1 november maar ik zal wel erg druk zijn. Boris werkt veel en heeft zijn studie, dus doordeweeks zal ik alleen moeten schilderen, werken en voor Fos zorgen. Tegen die tijd komen er ‘verhuisvlogs’ online die ik al aan het filmen ben, ter compensatie van de weekvlogs. Ik kan ook niet wachten om van alles prachtige foto’s te maken als het eenmaal staat.

Liefs,

Elise Joanne